Resepi Apam Balik Mini Rangup Sedap Sukatan Cawan Lembut Nipis Tanpa Telur

Friday, March 24th, 2017 - Kek

Resepi apam balik mini rangup sedap sukatan cawan lembut nipis tanpa telur noxxa pulau pinang recipe mat gebu cheese Kelantan homemade

Snek yang tradisional dan mudah yang ternyata mempunyai jumlah yang agak besar. Bukan sahaja itu, walaupun ia merasakan tradisional rasa kek ini adalah cukup anggun dan menarik yang sekarang masih terdapat ramai orang yang akan mencari Resipi dan membuat sendiri di rumah.

Ya, sebagai contoh, sama seperti Apam di belakang. Apam balik Snek khas yang anda boleh memilih untuk mengisi masa terluang anda bersama keluarga. Apam di sebalik ini bukanlah hanya khas kerana lazat, tetapi juga kerana perubahan dalam kandungan yang boleh bekenaan. Teratarik berasingan cuba? Cuba resepi apam balik.

Bahan-bahan yang diperlukan untuk membuat Apam di belakang:
1. 2 cawan tepung gandum
2. 1 biji telur
3. ½ cawan zarah gula
4. 1 ½ cawan air
5. 1 sudu kecil serbuk penaik
6. ½ sudu teh soda penaik

Bahan-bahan untuk sprinkling sebagainya Apam (Pilih mengikut rasa dan sebanyak yang anda mahu):
7. kacang tanah (rough lecek)
8. jagung tin atau jagung krim
9. mentega
10. gula
11. beras perang

Bagaimana untuk membuat apam balik:

1. Cipta Apam di belakang ianya tidak sukar. Pertama – semua, anda boleh menyediakan telur dan gula. Campurkan bersama-sama dan mengalahkan menggunakan mesin pengisar sehingga doh Kembang.

2. Masukkan sedikit air, kemudian goncang lagi campuran ini hingga sebati.

3. seterusnya, termasuk tepung gandum, serbuk penaik dan bicarbonate of soda. Masukkan bahan-bahan – bahan ini adalah perlahan-lahan sedikit demi sedikit sampil terus dikacau sehingga semua tepung dan adunan bercampur larian sercara sekata.

4. seterusnya, jika adunan selesai, anda boleh dengan cepat Panaskan kuali dengan api kayu bebas yang atau yang boleh membentuk Apam. Jangan lupa juga untuk memburuk-burukkan dalam kuali dengan api dengan sedikit minyak.

5. Jika ianya Panas, dengan serta-merta tuangkan adunan Apam menghidupkan ia sebanyak sudu. Biar adunan agak nipis dan tunggu sebentar sehingga hampir masak.

6. kemudian, jika ia hampir masak, Tabur gula, jagung krim dan kacang atau taburan pilihan awal bahan-bahan mengikut rasa. Kemudian tutup dan biarkan matang.
7. Jika ia dimasak, angkat dan lipat pada separuh.

Apam yang khas di belakang nan sudah bersedia untuk berkhidmat. Hmm, Apam yang lazat di belakang ini. Selain itu, apabila Apam di sebalik nan ini khas dibuat sendiri di rumah atau bahkan direka ramai – ramai bersama-sama dengan saudara-mara.

Apam di sebalik ini akan merasa lebih baik jika anda berkhidmat semasa masih panas atau suam. Jika ia masih panas, ia boleh menjadi lebih istimewa di sebalik Apam. Walau bagaimanapun, di sebalik APAM ini juga boleh menyimpan tearsa istimewa dan berperisa bila dinikmati apabila ia sejuk.

Apa yang menarik tentang perkara ini adalah Apam di sebalik menambah nilai bahan yang digunakan boleh berubah terlaras secukup rasa. Jadi, bagi mereka yang seperti manis campuran daripada gula, jagung dan kacang gurihnya, anda boleh Campurkan kacang, jagung dan gula bersama-sama untuk menghasilkan satu campuran perisa kegemaran anda.

Tetapi, bagi mereka yang suka rasa manis coklat, anda boleh membuat variasi Apam keluar dengan pilihan coklat yang lazat. Malah, mungkin anda mencipta dengan rasa keju, atau bahkan pelbagai buah-buahan – lazat buahan seperti durian, nangka, dan lain-lain yang sesuai dengan lidah.

Yang menarik adalah bukan resipi Apam di belakang ini? Jadi, apakah Adakah anda masih teragak-agak untuk mempratekkan Khas resepi apam balik ini? Nasib baik di belakang Ya Apam penciptaan.

Resepi Apam Balik Mini Rangup Sedap Sukatan Cawan Lembut Nipis Tanpa Telur | Safiyyah Uthy | 4.5