Resepi Apam Beras Mudah Merekah Eno Gebu Kukus Warna Warni Dan Coklat

Friday, March 24th, 2017 - Kek

resepi apam beras mudah merekah eno gebu kukus warna warni dan coklat tanpa tapai nasi

Bagi ibu-ibu, jika anda gembira untuk merosakkan anak – anak anda dengan pelbagai makanan ringan yang lazat? Kanak-kanak – kanak-kanak yang hanya teruja dengan pelbagai makanan ringan ringan yang lazat. Bukan sahaja snek yang rangup, tetapi mereka juga gembira dengan hotel yang ringan seperti beras Apam.

Apam beras yang lembut adalah lebih disukai oleh kanak-kanak – kanak-kanak kerana ia merasai lazat dan cenderung untuk menjadi memang manis. Tidak hairanlah bahawa ramai kanak-kanak yang suka memburu Apam beras di pasaran. Apam beras yang dijual di pasaran. Malah, jika anda mahu, anda juga boleh mencipta sendiri beras kua Apam untuk merosakkan anak anda.

Selain itu, ini resepi nasi Apam adalah agak mudah untuk membuat. Untuk membuat Apam beras, anda tidak perlu menjadi terlalu rumit. Kadar itu adalah agak mudah dan agak pantas. Walauapun, anda benar-benar perlu untuk melenyapkan anda nasi adunan Apam sehingga 3 jam. Tetapi, pastikan langkah-langkah praktikal yang cukup.

Apam beras adalah juga sihat untuk dinikmati. Selain itu, apabila makanan ringan ini khas anda membuat sendiri di rumah. Sudah tentu kualiti bahan-bahan yang digunakan adalah juga lebih selamat. Anda juga boleh memberikan penampilan dengan warna-warna yang menarik mengikut pilihan anda atau anak anda.

Jadi, bagi anda yang ingin mencuba Resepi ini Apam beras, marilah kita terus merujuk kepada artikel berikut. Sediakan semua bahan-bahan yang diperlukan dan semoga berjaya dengan ya. Menikmati kuih beras buatan sendiri anda Apam istimewa ini.

Bahan-bahan yang diperlukan untuk membuat Apam beras:
1. 1 cawan nasi
2. 1 cawan tepung beras
3. 1 cawan tepung gandum
4. 1 ¼ cawan air
5. ¾ cawan zarah gula
6. 1 sudu teh YIS (mauripan)
7. sedikit pewarna makanan rasa melalui warna
8. sedikit daripada lobak kelapa
9. garam secukup rasa

Bagaimana untuk membuat Apam beras:
1. menyediakan semua bahan yang diperlukan. Kemudian, bawa beras, gula dan air. Campurkan bersama-sama dan dimasukkan ke dalam blender yang. Puri dalam pengisar sehingga sebati dan gula larut.
2. Selain itu, dalam bekas lain, Campurkan tepung beras, tepung gandum dan YIS. ADUN rata.
3. kemudian, meletakkan beras dan bahan-bahan lain yang telah dicampur dengan lebih awal dalam campuran tepung kering. Kacau juga.
4. Masukkan pewarna makanan dan kacau hingga warna sebati.
5. membolehkan doh dan biarkan naik selama kira-kira 2 hingga 3 jam. Doh yang telah dibangunkan akan ditandakan dari buih – buih kecil yang muncul di atas doh.
6. seterusnya, sediakan pengukus dan haba.
7. menyediakan hidangan penaik dan tersebar dengan sedikit minyak. Kemudian masukkan kuali ke dalam pengukus dan biarkan itu sedikit haba.
8. kemudian, tuangkan adunan ke dalam kuali Apam beras itu. Kukus di dalam pengukus selama 30 hingga 40 minit.

Makanan ringan APAM beras nan khas ini telah sedia untuk dinikmati. Ia akan menjadi lebih menyeronokkan jika anda menikmati Apam nasi ketika masih panas. Rasa Apam beras adalah agak menggoda lidah. Tekstur yang sangat lembut, wangi dan menyelerakan. Hmm, memang nasi sempurna Resepi Apam.

Kerana lembut, beras Apam juga dilengkapi dinikmati oleh sesiapa sahaja. Bermula dari ibu bapa kepada kanak-kanak – kanak-kanak. Apam beras Snek ini sememangnya sangat disayangi oleh ramai orang. Jadi, sudah tentu anda akan permintaan Snek manis. Lebih-lebih lagi, kerana nasi Apam dibuat oleh anda sendiri, jadi rasanya akan menjadi lebih istimewa.

Resepi Apam Beras Mudah Merekah Eno Gebu Kukus Warna Warni Dan Coklat | Safiyyah Uthy | 4.5