Resepi Biskut Mazola Sedap Mat Gebu Sukatan Cawan Rangup Peanut Butter Kacang Hijau Azlita Masam Manis Azie Kitchen

Saturday, November 5th, 2016 - Kek

Resepi biskut mazola sedap mat gebu peanut butter sukatan cawan rangup mudah kacang peas paling sedap azie kitchen yang masam manis azlita myresipi mengikut minyak my membuat sheila rusly step by step guna simple sobrecitos azlina ina asli aziz argentina arabia atacante academy nestum tanah kak besah chef liza kongsi wan che epi ringkas raya kuih tradisional tepung jagung tanpa tiffin biru yatie youtube ikut obie lembut hijau hanieliza daisy cair di mulut citarasawan coklat veiculos

Resepi Terbaru Membuat Biskut Kacang Mazola Peanut Butter Sukatan Cawan Rangup Paling Sedap

Jika bulan puasa telah tiba, bermakna hari raya itu telah mula untuk menutup. Salah satu perkara yang paling biasa bulan puasa dan hari raya, adalah pelbagai lazat makanan, yang terdiri daripada beras, ulam untuk biskut.

Biasanya, banyak orang yang membuat biskut yang luar biasa, mula berkenan untuk membuat pelbagai biskut.

Bukan itu sahaja, di kedai-kedai dan pasaran juga semakin ramai orang yang membuat kek dan biskut hari raya biasa. Aneka biskut dijual dengan pelbagai rupa dan rasa. Aneka biskut ini memang boleh menjadi pesta lazat tiba tidak lama kemudian.

Tetapi, bagi mereka yang mempunyai masa, tidak ada salahnya jika Anda cuba untuk membuat biskut Kingdom anda sendiri. Tambahan pula, terdapat banyak resepi raya biskut yang mudah untuk dilakukan. Malah, bagi mereka yang tidak biasa membuat biskut, anda pasti boleh membuat sendiri di rumah.

Salah satu biskut anda boleh pilih adalah biskut Mazola. Anda tentu tahu biskut Mazola bukan? Biskut Mazola adalah sangat sering hidangan apabila hari raya datang, dan juga dalam pelbagai majlis dan kenduri.

Tetapi, Anda juga boleh membuat biskut Mazola apabila anda mahu menikmatinya, tidak perlu menunggu hari raya atau peristiwa Majlis.

Resepi biskut mazola adalah sangat mudah untuk dilakukan sendiri di rumah. Biskut juga banyak digemari kerana ia adalah sangat lazat dan juga lembut. Selain itu, ada rasa kacang yang sedap, manis dan rangup berbunyi di dalam biskut.

Bagi peminat kacang tanah, Mazola biskut boleh pasti kegemaran. Resipi Biskut Mazola mudah, menjadikan sesiapa sahaja pasti boleh mencubanya. Malah, anda boleh membuat biskut Mazola setiap bulan atau setiap minggu jika anda mahu.

Resipi Biskut Mazola

bahan-bahan yang diperlukan:
1.250 gram kacang tanah (goreng tanpa minyak)
2,100 gram gula tepung
3,200 g tepung gandum
4,1 botol kecil minyak Mazola
5,1 biji kuning telur (menyapu)
6. ½ sudu teh garam
7,2 sudu mentega kacang.

Bagaimana untuk membuat biskut Mazola:
1. pertama, menyediakan kacang tanah yang sudah dipisahkan dari sekam, kemudian goreng tanpa minyak.
2. sekali goreng, untuk jadi kedua-dua bahagian. Satu bahagian tanah adalah lancar, satu bahagian lagi ditumbuk kasar sedikit.
3. Campurkan semua kacang sudah ditumbuk bersama-sama dengan gula halus dan tepung. Gaul rata.
4. Tambah mentega kacang, kacau rata.
5. Tuangkan minyak Mazola itu. Masukkan sedikit demi sedikit manakala doh diuli sehingga menjadi doh yang lembut.
6. Bentuk doh menjadi kecil mengikut kesukaan anda. dimasukkan ke dalam mangkuk pembakar yang sudah dioles dengan mentega.
7. mengambil kuning telur, kemudian memohon pada bahagian atas doh.
8. Panaskan ketuhar. Jika ia panas, kacau dalam mangkuk pembakar yang mengandungi doh, kemudian bakar sehingga masak dan kekuningan. Mengangkat dan sedia untuk dinikmati.

Mudah bukan? Resepi biskut Mazola juga boleh dikreasikan lagi ke dalam penghormatan dan bentuk jika anda mahu. Bukan sahaja rasa kacang sahaja, jika anda suka rasa susu, coklat, dan banyak lagi, anda juga boleh menambah mereka.

Sebagai contoh, bagi mereka yang suka kacang coklat, anda boleh menambah serbuk koko sedikit semasa membuat doh. Bagi mereka yang suka rasa susu, boleh juga ditambah.

Malah, anda juga boleh menggantikan kacang tanah dengan kacang gajus jika anda lebih suka dengan rasa kacang gajus yang menggoda. Bagaimana? Berminat untuk segera dimasukkan ke dalam amalan cara sendiri untuk membuat biskut Mazola? Nasib baik Ya.

Tags : Resepi biskut mazola sedap mat gebu peanut butter sukatan cawan rangup mudah kacang peas paling sedap azie kitchen yang masam manis azlita myresipi mengikut minyak my membuat sheila rusly step by step guna simple sobrecitos azlina ina asli aziz argentina arabia atacante academy nestum tanah kak besah chef liza kongsi wan che epi ringkas raya kuih tradisional tepung jagung tanpa tiffin biru yatie youtube ikut obie lembut hijau hanieliza daisy cair di mulut citarasawan coklat veiculos

Resepi Biskut Mazola Sedap Mat Gebu Sukatan Cawan Rangup Peanut Butter Kacang Hijau Azlita Masam Manis Azie Kitchen | Safiyyah Uthy | 4.5