2 Resepi Kuih Sagu Gula Melaka Tanpa Kukus Kelapa Santan Mata Ikan Sukatan Cawan Sedap Berkuah Merah

Wednesday, November 9th, 2016 - Kek

Resepi kuih sagu berkuah mata ikan santan kelapa tanpa kukus gula melaka biji susu azlita sedap berlapis kelantan berendam bronok bungkus daun pisang merah mudah mat gebu mutiara masam manis sukatan cawan sedap cair salut senang step by step kuah kacau koci keju talam banjar tepung srikaya yang youtube lapis lembut lopes lepat super junior hijau hanieliza gumpal guna delima dengan dan dari daripada azie kitchen abuk2 aneka menggunakan seri muka mini noxxa nyonya cantik centras versi tradisional

Aneka Resepi Kuih Sagu Berkuah Santan Lapis Kelapa Mata Ikan Tradisional Sedap dan Mudah

Pelbagai sagu sering jadi kegemaran apabila perayaan. Untuk rasa pelbagai sagu adalah sangat biasa dan lazat. Bukan itu sahaja, pelbagai sagu juga boleh menjadi snek yang sihat untuk seisi keluarga.

Dalam pelbagai sagu, terdapat banyak deposit pemakanan yang baik untuk kesihatan. Jadi, jika anda menikmati pelbagai sagu, anda akan bukan sahaja menikmati makanan ringan yang sihat, tetapi juga manfaat kesihatan juga.

Oleh itu, apakah faedah sagu untuk kesihatan? Antaranya adalah untuk mengelakkan pembekuan darah, kawalan gula dalam darah, menghalang pintu masuk angin, sebagai prebiotik, kanser pencegahan, sebagai pelbagai kalsium dan fosforus. Manfaat kesihatan pelbagai sagu bukan?

Sago mempunyai kandungan bahan prebiotik yang mampu menghalang pertumbuhan sel-sel kanser di dalam kolon dan paru-paru. Bahan-bahan ini boleh membantu menyuburkan sel-sel dalam usus dan paru-paru dan peredaran darah.

Ini kandungan prebiotik boleh memusnahkan pertumbuhan sel-sel kanser dan kemudian mengikatnya supaya sel-sel kanser tidak merebak ke tisu-tisu badan yang lain.

Kalsium dan fosforus di dalam sagu juga sangat baik untuk kekuatan tulang, sendi dan gigi. Bagi orang dewasa, manfaat sagu adalah sangat baik untuk mencegah tulang rapuh dan osteoporosis.

Malah, sagu juga bermanfaat untuk mengelakkan kita dari kesakitan dan kesakitan akibat kecederaan kepada tulang.

Bagi kanak-kanak, membantu sagu pertumbuhan begitu cepat adalah tinggi dan sihat. Kemudian apabila anda semakin tua, struktur tulang dan gigi yang membentuk juga boleh menjadi lebih kukuh dengan kandungan nutrien dari Sago.

Oleh kerana banyak manfaat yang akan diperolehi dari sagu, kemudian menikmati pelbagai sagu pasti juga sangat baik. Lebih-lebih lagi, apabila terdapat ahli keluarga yang menghidap diabetes.

Pelbagai sagu boleh menjadi alternatif kepada makanan yang lazat bagi orang-orang yang mempunyai diabetes atau yang mempunyai sejarah keluarga diabetes.

Pelbagai sagu juga berkesan untuk mengekalkan paras glukosa dalam darah tetap stabil. Jadi, bagi anda yang berminat untuk menikmati pelbagai sagu, ia bernilai anda cuba resipi pelbagai sagu di bawah. Resepi kuih sagu adalah sangat mudah untuk membuat dan lazat juga.

Resepi saya Various Sago

bahan-bahan yang diperlukan:
1,2 cawan sagu
2, gula 1 cawan
3. air 3 cawan
4. pewarna merah sedikit
5. 2 helai daun pandan (kesimpulan)
6. ½ biji kelapa (parut dan kemudian campurkan dengan sedikit garam)

Bagaimana untuk membuat pelbagai sagu:
1. Rendamkan Sago dengan air bersih kira-kira 10 minit. Foster kemudian longkang.
2. menyediakan periuk. Tuangkan air, pewarna, gula dan daun pandan. Panaskan dengan api sederhana sehingga air menggelegak.
3. Input direndam Sago. Kacau-kacau sambikl disimpan dipanaskan hingga mengembang sagu.
4. Jika sagu sudah terapung, meningkatkan.
5. meletakkan doh menjadi rujukan terakhir. Tunggu sehingga ia sejuk.
6. Jika ia sejuk, roll-up Jawa Guling kelapa parut. Pelbagai sagu sedia untuk dinikmati.

Resepi II Various Sago

bahan-bahan yang diperlukan:
1,1 cawan biji sagu kecil
2. air 3 cawan
3. ½ cawan gula pasir
4. pewarna merah sedikit
5. biji ½ kelapa parut (buah-buahan kulit tebal)
6.1 sudu teh garam
7.1 sudu teh Esen meningkat

Bagaimana untuk membuat pelbagai sagu:
1. Masukkan pewarna merah ke dalam air. Haba sehingga mendidih.
2. Jika ia mendidih, tuangkan Sago. Kacau-kacau rata ketika dipanaskan.
3. Tambah gula. Kacau lagi sehingga sebati. Tunggu sehingga doh mula hujan.
4. menyediakan rujukan.
5. Tuangkan adunan dalam rujukan.
6. Kukus dalam pengukus dipanaskan selama 20 minit atau sehingga masak.
7. Angkatlah, kemudian mengeluarkannya. Mengurangkan pelbagai mengikut sagu secukup rasa dan sedia untuk dinikmati.

Tags : Resepi kuih sagu berkuah mata ikan santan kelapa tanpa kukus gula melaka biji susu azlita sedap berlapis kelantan berendam bronok bungkus daun pisang merah mudah mat gebu mutiara masam manis sukatan cawan sedap cair salut senang step by step kuah kacau koci keju talam banjar tepung srikaya yang youtube lapis lembut lopes lepat super junior hijau hanieliza gumpal guna delima dengan dan dari daripada azie kitchen abuk2 aneka menggunakan seri muka mini noxxa nyonya cantik centras versi tradisional

2 Resepi Kuih Sagu Gula Melaka Tanpa Kukus Kelapa Santan Mata Ikan Sukatan Cawan Sedap Berkuah Merah | Safiyyah Uthy | 4.5