Resepi Macaroon Mudah Dan Sedap Simple Filling Kurang Manis

Friday, March 24th, 2017 - Kek

Resepi macaroon mudah dan sedap simple filling kurang manis cookies oreo cik epal warna warni

Menikmati petang yang santai semasa minum kopi dan makan makanan ringan akan lebih baik kan? Baik, terutamanya jika ia disertai dengan pelbagai jenis makanan ringan buatan sendiri. Sesungguhnya terdapat banyak makanan ringan yang diberikan di pasaran atau di pasaraya, tetapi ia akan menjadi khusus apabila kita boleh menikmati makanan ringan buatan tangan yang semata-mata.

Salah satu makanan ringan yang anda boleh cuba contoh anda sendiri sebagai macaroon yang mencipta. Macaroon adalah sering menjadi kegemaran kerana ia rasa lazat dan kelihatan terlalu menarik. Bukan sahaja orang dewasa, kanak-kanak – kanak-kanak yang lebih banyak seperti macaroon itu.

Macaroon juga mempunyai rasa kaya dan boleh dipelbagaikan dengan pelbagai toping menarik mengikut rasa. Anda tidak perlu menjadi bingung bagaimana membuatnya. Berikut adalah resepi macaroon super lazat dan khas, tapi masih mudah untuk dimasukkan ke dalam amalan. Cuba Ya.

Bahan-bahan yang diperlukan untuk membuat macaroon yang:
1. 120 gram gula aising
2. 80 gram serbuk badam
3. 60 gram gula caster
4. 80 gram putih telur (biasanya 2 biji saiz)
5. sedikit esen vanila
6. pewarna makanan mengikut rasa

Bahan-bahan untuk teras (pilihan):
7. Ganache
8. kiwi mengisi buah-buahan
9. blueberry mengisi buah-buahan

Cara-cara membuat macaroon yang:

1. pertama, menyediakan aising, gula dan serbuk badam, kemudian sieve kedua-dua menjadi satu. Ketepikan.

2. seterusnya, ambil telur putih, kemudian goncang dengan gula caster. Lebih baik berjabat dengan menggunakan mesin pengisar sehingga foamy.

3. Jika ianya foamy, kemudian masukkan esen vanila dalam dan meneruskan rentak lagi sehingga adunan kelihatan benar-benar – benar-benar mengembang. Doh yang mengembang apabila diterbalikkan, sudah hampir sukar untuk jatuh.

4. seterusnya, mengambil kembali serbuk badam dan gula yang telah seterusnya aising lebih awal. Tuangkan dalam adunan putih telur sedikit demi sedikit. Kerana beliau dicurahkan, kacau – kacau perlahan-lahan ke.

5. kemudian menambah pewarna itu dan kacau hingga warna sebati.

6. kemudian, mula membentuk doh ini dengan mula-mula meletakkan ia ke dalam beg paip yang akhir telah dilengkapi dengan muncung 10.

7. kemudian, ketuk dan keluarkan sehingga doh kecil bentuk wang 20 sen atau 50 sen. Dimasukkan ke dalam bekas yang telah dipenuhi dengan kertas pembakar.

8. Jangan lupa untuk memberikan jarak kira-kira 4 cm antara setiap doh.

9. apabila buih-buih kelihatan doh, memecahkan tusuk gigi tersebut.

10. Selain itu, untuk membolehkan unit macaroons macaroon jadi kering dan tidak melekit selama kira-kira 30 hingga 40 minit.

11. Jika doh kering dan tidak melekit, terus Bakar. Tetapi sebelum ini, mula-mula menguji sama ada macaroon tersebut telah benar-benar – benar-benar kering. Bagaimana, cuma tekan dengan jari-jari anda dan lihat jika macaroon doh yang tidak melekit pada jari-jari anda.

12. apabila doh sudah siap, sebagai tidak lama lagi bahan bakar dalam ketuhar pada suhu 150 darjah selama 15 minit.

13. Jika macaroons yang masak, kemudian mengalih keluarnya daripada ketuhar.

14. seterusnya, anda boleh dengan cepat menambah atau mengisi bahan teras. Sebelum menambah bahan teras, tunggu sehingga macaroon kering. Bahan utama yang boleh memilih secara bebas mengikut rasa, antara ganache, buah-buahan kiwi yang mengisi atau mengisi buah blueberry dan lain-lain

Macaroon lazat dengan serta-merta boleh menikmati. Cukup mudah bukan? Selain itu, bahan yang diperlukan untuk membuat macaroon itu juga adalah agak kecil dan mudah. Ini lazat nan macaroon akan menjadi kegemaran keluarga. Manja itu adalah pasti juga tertarik kerana rupa macaroon indah ini.

Resepi Macaroon Mudah Dan Sedap Simple Filling Kurang Manis | Safiyyah Uthy | 4.5