Resepi Nasi Goreng Cina Mudah Sedap Pedas Dan Simple

Friday, March 24th, 2017 - Masakan Kampung

resepi nasi goreng Cina mudah sedap pedas dan simple, thai, chef hanieliza wan, azie kitchen, azlita

Nasi goreng merupakan salah satu menu istimewa yang tercinta, bukan sahaja di negara ini, tetapi juga di seluruh dunia. Nasi goreng ini begitu menarik menu yang mempunyai banyak peminat. Rasa nasi goreng menyelerakan dan lazat menjadikan ia begitu istimewa.

Lebih menarik, nasi goreng juga mempunyai sedikit variasi besar. Terdapat cukup banyak hidangan nasi goreng ciptaan yang anda boleh cuba. Nasi goreng yang mudah dan sos cili menggunakan sahaja, sehingga beras yang digoreng dengan rempah-ratus pelbagai ciptaan unik dengan pemprosesan tambahan.

Nasi goreng rasa lazat dan cahaya adalah juga sesuai bagi sesiapa sahaja lidah. Selain itu, nasi goreng juga boleh dibuat dengan apa-apa rasa pedas atau rasa tidak pedas yang menepati citarasa setiap – setiap.

Satu perubahan yang menarik dari nasi goreng adalah nasi goreng yang Cina. Nasi goreng Cina disukai kerana hidangannya juga kaya. Bukan sahaja itu, Cina goreng nasi adalah juga cukup praktikal untuk dibuat. Walaupun anda adalah orang yang tidak biasa untuk memasak, tetapi anda sudah tentu boleh membuat ini Cina goreng beras dengan sempurna.

Nah, bagi mereka yang tidak tahu apa yang orang Cina goreng nasi, mari kita cuba resepi nasi goreng Cina yang begitu istimewa.

Bahan-bahan perlu untuk memasak Nasi Goreng Cina:

1. 3 cawan nasi putih sejuk
2. 3 Kupas bawang putih (halus tanah)
3. 2 biji cili merah
4. 1 biji telur
5. 1 sudu teh sos tiram
6. ½ sudu teh sos ikan
7. 1 cawan yang dimasak ayam (dihiris)
8. sayur-sayuran pelbagai (menjadi lobak merah, kubis dan lain-lain)
9. 1 sudu teh gula
10. ½ sudu teh garam
11. memasak minyak untuk sauteing

Bagaimana untuk memasak nasi goreng Cina:

1. pertama, bawang putih dan lada merah dikisar halus bersama-sama.
2. kemudian, Panaskan minyak di dalam kuali dengan api yang dan tumis bawang putih dan cili halus berlangsung hingga berbau harum.
3. Tambah ayam dihiris dan kacau satu minit lagi.
4. seterusnya, masukkan pelbagai sayur-sayuran dan dikacau lagi.
5. Masukkan telur dan pukul lagi sehingga telur campur dan makanan sudah dimasak.
6. seterusnya, masukkan nasi putih, kacau – kacau.
7. Tuang di oyster sos, sos ikan, gula dan garam. Kacau – kacau sehingga nasi masak dan dilindungi oleh bahan perasa yang sekata. China Khas nasi goreng siap sedia berkhidmat semasa masih panas.

Cara tidak cukup mudah dan praktikal untuk memasak ini Cina goreng nasi? Resepi nasi goreng Cina adalah popular secara meluas kerana ia mempunyai rasa benar-benar lazat. Selain itu, untuk menjadikan Cina nasi goreng juga adalah agak mudah dan cepat.

Untuk penyediaan memasak, anda hanya perlukan lebih kurang 15 minit. Masak masa, anda perlu juga hanya kira-kira 15 minit. Jadi, jumlah yang anda hanya mengambil kira-kira 30 minit untuk berkhidmat nasi goreng Cina adalah lazat.

Dalam perintah ini Cina goreng nasi rasa yang lebih lazat dan rasa lebih baik, anda boleh juga makan dengan keropok dan yang sungguh menggoda bawang goreng. Di samping itu, untuk rasa lebih baik, anda lebih baik melayani keadaan masih hangat. Walaupun, ini Cina goreng nasi masih akan lazat walaupun dihidangkan pada keadaan sejuk.

Bagaimanakah caranya? Anda berminat untuk mencubanya? Jika ya, apa yang anda tunggu? dengan serta-merta cuba resepi nasi goreng Cina ini dan menikmati ya.

Resepi Nasi Goreng Cina Mudah Sedap Pedas Dan Simple | Safiyyah Uthy | 4.5