Resepi Rendang Daging Tok Sedap Hitam Negeri Sembilan Minang

Thursday, March 23rd, 2017 - Masakan Kampung

Cara masak resepi rendang daging tok sedap hitam negeri Sembilan minang mudah paling sedap utara landak johor kering cili api resipi chef wan recept

Bagi anda yang ingin menikmati masakan daging bahand Solat Asar, anda pasti tahu rendang yang tidak ia? Rendang memang menjadi salah satu yang sangat baik dalam masakan daging yang diproses. Hidangan rendang adalah lebih diutamakan kerana ia unik dan kaya dengan bahan-bahan dan rempah ratus.

Biasanya, rendang yang dimasak dengan sedikit Kuah dan soggy. Rendang campur dengan perasa mengandungi banyak rempah rasa yang sangat unik dan lazat. Rendang lazat ini akan menjadi lebih mudah untuk mencari, terutamanya Bilakah perayaan mengerjakan Haji musim apabila banyak daging banyak stok.

Rendang biasanya dibuat dari daging lembu. Walau bagaimanapun, Terdapat juga apa yang membuat rendang daging kambing atau ayam. Sekarang, jika anda juga mempunyai banyak stok daging dalam peti sejuk, kemudian anda boleh memproses mereka ke rendang yang khas.

Ramai berfikir bahawa cara untuk memasak rendang adalah rumit dan sukar. Malah, bagaimana untuk memasak rendang adalah benar-benar tidak sukar. Anda hanya memerlukan banyak bahan-bahan dan rempah-ratus, kemudian dimasak bersama dengan daging. Lebih khusus lagi, mari kita melihat satu praktikal resepi rendang daging dan tetap lazat berikut.

Bahan-bahan yang diperlukan untuk membuat rendang daging:
1 ½ kg daging pepejal (basuh, hirisan dan direbus sehingga mendidih, Parit)
2. 3 Bawang besar Labu (pati)
3. 7 bantal bawang (pati)
4. bawang putih 6 bantal (dihancurkan)
5. 2 inci halia (pati)
6. 2 inci lengkuas (pati)
7. 10 tangkai cili kering (pati)
8. 4 Serai (pati)
9. 1 sudu besar jintan putih (panggang dan dihancurkan)
10. 1 sudu besar jintan putih (panggang dan dihancurkan)
11. ½ kg susu pekat
12. 2 camca besar cili cincang perempuan
13. 6 Serai (agak dihancurkan sahaja)
14. 80 gram rustle
15. 2 keping Asam benih
16. 1 sudu teh serbuk kunyit
17. 1 kunyit leaf (racik halus)
18. garam secukup rasa
19. gula atau gula perang secukup rasa

Bagaimana untuk membuat rendang daging lembu:

1. mula-mula, Campurkan semua bahan-bahan akan mashed menjadi satu.

2. kemudian, sediakan minyak dan haba. Jika ianya Panas, tumis bahan-bahan akan mashed menjadi satu. Kacau – kacau hingga berbau harum.

3. Masukkan Serai yang juga cili crushed, berlegar-legar dan gula perang. Masak di atas api sederhana dan masak sehingga kelihatan melenting.

4. seterusnya, masukkan daging dan kacau – kacau untuk Campurkan dengan bahan-bahan halus yang sauteed lebih awal.

5. kemudian masukkan susu, rustle, dan buah durian. ADUN rata.

6. seterusnya, Tambah garam dan gula secukup rasa Penekan selera anda.

7. Rendang ini kemudiannya perlu dipanaskan selama beberapa minit sehingga rendang pecah minyak. Guna api kecil semasa memasak rendang daging.

8. Jika rendang hampir masak, kemudian masukkan daun kunyit yang telah dirumuskan, kemudian sesuaikan rasa, maka perlindungan sebetar kebakaran. Jika ia masak, segera matikan haba dan rendang daging tiruan khas yang anda sudah bersedia untuk berkhidmat.

Ini menjadikan daging rendang adalah tidak keras, itu? Rendang juga termasuk hidangan boleh disimpan selama beberapa hari. Tahan lama rendang biasanya dipengaruhi oleh bagaimana untuk memasak. Jadi, pastikan anda tumis bahan perasa rempah rendang cukup lama untuk benar-benar – benar-benar masak.

Jika perasa rendang benar-benar masak sebelum daging dimasukkan, maka hasilnya akan menjadi lebih baik. Di samping itu, rendang juga memerlukan masa yang lama memasak. Gunakan api kecil, dan masak sehingga pecah minyak. Oleh itu, rendang akan bertahan lebih lama dan rasa lebih lazat.

Resepi Rendang Daging Tok Sedap Hitam Negeri Sembilan Minang | Safiyyah Uthy | 4.5