Resepi Tart Telur Portugis Sukatan Cawan Yang Sedap Dan Mudah

Friday, March 24th, 2017 - Kek

Resepi tart telur portugis sukatan cawan yang sedap dan mudah azie kitchen mat gebu simple pandan besar rapuh resipi tat cheese rangup kukus Portuguese ranggup

Bagi mereka yang mahu menjadi kreatif dan membuat sendiri makanan ringan di rumah, anda pastinya perlu mencuba pelbagai resipi yang disajikan di sini. Berikut adalah resepi tart telur khas untuk mencuba di rumah. Tart telur yang ringan yang lazat makanan ringan adalah lebih diutamakan.

Egg tart rasa manis dan berperisa dan crisp membuatkan ramai orang sedang peminat. Jadi, Setelah dipasang ia merasa apabila anda sedang mencari menarik cahaya makan untuk dihidangkan pada keluarga anda.

Membuat pastri

Bahan-bahan perlu untuk pastri untuk tart telur:
1. 1 cawan cawan mentega / marjerin
2. ½ cawan gula (boleh dapat diadun terlebih dahulu untuk membuat keputusan yang lebih halus dan lebih cantik)
3. 1 biji telur
4. 1 sudu teh esen vanila
5. 1 tepung gandum ½ cawan (seterusnya)
6. kastart ½ cawan tepung (seterusnya)

Cara-cara membuat pastri untuk tart telur:

1) mula-mula, Campurkan gula dan mentega cawan. Pukul menggunakan mesin pengisar sehingga gebu.

2) kemudian masukkan dalam telur dan vanilla essen. Pukul sehingga campur dengan baik dan lancar.

3) kemudian, letakkan tepung ke dalam adunan sedikit demi sedikit. Tuang, kacau sentiasa perlahan-lahan tangan. Kacau – kacau sehingga adunan tidak melekat di tangan. Bilakah tepung doh keluar dan masih merasa yang melekat pada tangan, anda boleh menambah sedikit lagi tepung untuk dimuatkan.

4) Masukkan campuran ke dalam bahan api rujukan Tat dalam ketuhar pada suhu 170 C selama kira-kira 20 minit atau sehingga masak.

Membuat pengisian untuk Tat telur

Bahan-bahan perlu untuk pengisian Tat telur:
1) 4 biji benih telur
2) 1 cawan susu
3) 1 cawan gula
4) 1 cawan air
5) 1 sudu besar tepung kastart
6) ½ sudu teh esen vanila

Cara-cara membuat inti tart telur

1) hanya Campurkan semua bahan-bahan yang ada, dari telur, gula, susu, tepung, air dan vanilla essence kastart. Kacau sehingga semua bahan-bahan akan sebati.

2) apabila semua bahan telah telah benar-benar diadun, boleh dicurahkan dalam jag air dimasukkan ke dalam pastri yang lebih mudah. Mengisi adunan adalah sia-sia untuk dimasukkan ke dalam pastri.

3) bagaimana untuk berkhidmat dengan Tat telur yang mengisi adunan adalah sebenarnya boleh dilakukan dalam dua cara. Cara pertama, adunan boleh dibakar pastri keluar kira-kira 10 hingga 15 minit, kemudian Keluarkan dan masukkan pengisian. Selepas pengisian plus baru, lagi dibakar kira-kira 10 minit atau sehingga masak.

4) opsyen lagi, pengisian boleh juga terus ditaipkan di doh sebelum membakar. Barulah dipanggang dalam ketuhar untuk memasak.

Bagaimana anda akan tertarik untuk cuba ini resepi tart telur? Walaupun pengisian doh mengisi ada dua jalan untuk dipilih, anda tidak perlu menjadi bingung. Menggunakan mana-mana yang anda rasa selesa dan praktikal.

Sesetengah berpendapat meletakkan pengisian selepas pastri setengah matang boleh membuat ia rasa lebih banyak pastri yang rangup dan menyelerakan. Tetapi, sudah tentu cara ini akan lebih menyusahkan apabila dibandingkan dengan pengisian terus meletakkan pada doh buat kali pertama sebelum membakar.

Sahaja, ia tidak bermakna anda egg tart rasa begitu buruk apabila anda memasukkan pengisian pada awal Ya. Jadi, hanya Pilih sama ada anda mahu lebih banyak praktikal atau lebih garing. Izinkan Ya, resipi ini boleh menghasilkan kira-kira 24 biji Tat telur.

Resepi Tart Telur Portugis Sukatan Cawan Yang Sedap Dan Mudah | Safiyyah Uthy | 4.5