Resepi Trifle Buah Buahan Mudah Oreo Aiskrim Tiramisu Custard

Friday, March 24th, 2017 - Kek

Resepi trifle buah buahan mudah oreo aiskrim tiramisu custard sedap kek gulung pudding strawberry coklat cheese

Trifle puding Gurun merupakan salah satu hidangan yang tercinta. Trifle lebih diutamakan kerana ia kelihatan menarik dan kaya rasa. Dalam trifle satu gigitan, kami dapat merasakan rasa buah-buahan segar, puding yang manis dan lembut swiss roll.

Kanak-kanak – kanak-kanak dan orang dewasa yang suka trifle terlalu banyak. Bagi anda yang ingin cuba membuat sendiri trifle untuk hidangan Keluarga, berikut adalah trifle resepi terbaik yang anda boleh cuba.

Bahan-bahan yang diperlukan untuk membuat trifle:

1. 1 buku swiss roll rasa tiramisu, atau apa-apa perisa secukup rasa (dicincang bahagian 12)
2. 3 camca besar tepung kastard
3. 1 tin susu
4. 1 tin air
5. 2 ½ sudu besar gula perang atau gula zarah boleh juga
6. 1 pakej Kristal Jeli perisa Strawberi / Raspberi / secukup rasa
7. 400 ml air (untuk memasak Jeli Kristal)
8. peaches dalam satu tin (longkang dan merebut buah-buahan)
9. keping anggur dan rasa Strawberi.

Bagaimana untuk membuat trifle:

1. pertama, potong swiss roll menjadi 12 bahagian yang sama dan sedikit nipis. Kemudian, stacking swiss roll dalam kuali ketat.

2. seterusnya, membuat adunan kastard, cara, Campurkan 1 tin susu dan tin air di dalam bekas. Kacau perlahan-lahan sehingga sebati.

3. Tambah sedikit garam, gula perang 2 ½ camca besar dan 3 camca besar tepung kastard. Kacau campuran sehingga semua bahan-bahan akan sebati.

4. seterusnya, terus memasak lebih haba yang rendah sahaja. Manakala yang dimasak, kacau – kacau adunan kastard supaya tepung tidak beku.

5. kacau sentiasa sehingga kastard jadi tebal dan melekit. Biasanya, kastard masak akan bertukar warna jadi sedikit kuning cecair. Kemudian, teruskan untuk memasak kastard kira-kira 5 hingga 10 minit hingga permukaan kastard kelihatan meletup – letup, maka dengan serta-merta mematikan haba. Angkat.

6. seterusnya, kembali ke kuali dengan swiss roll yang telah disediakan lebih awal. Tuang air sedikit peaches padanya begitu swiss roll yang sedikit basah. Melakukannya secara perlahan-lahan supaya komposisi tersebut tidak berubah, dan tidak terlalu banyak supaya kastard tidak akan tenggelam.

7. kemudian, tuangkan kastard ke atas swiss roll lapisan terakhir perlahan-lahan. Ketinggian kira-kira 1 inci kastard cukup dan tidak terlalu tebal.

8. kemudian, mengatur peaches tersebut di atas kastard. Biarlah buat masa ini.

9. sementara itu, sediakan untuk lapisan Jeli. Helah, campuran serbuk Jeli 1 pakej dengan 400 ml air. Kacau juga.

10. kemudian masak Jeli tersebut di atas haba yang rendah, kacau sentiasa sehingga Jeli rebus dan mula menebal. Angkat dan matikan api. Tunggu sebentar untuk jel itu sedikit hangat.

11. kemudian, kembali kepada yang lebih awal susunan trifle. Letakkan anggur di atasnya, kemudian stacking juga Strawberi ke atas perkiraan yang terdahulu.

12. seterusnya, tarik dengan Jeli doh yang telah dimasak terdahulu sehingga buah-buahan – adalah rata tertutup, tetapi tidak terlalu banyak.

13. Setelah semua trifle selesai, tunggu sehingga trifle anda keras dan sejuk akan bersedia untuk dinikmati. Ia boleh juga diletakkan di dalam peti sejuk supaya rasanya lebih lazat dan segar.

Trifle puding adalah lazat dan istimewa sudah bersedia untuk berkhidmat. Resepi Trifle yang boleh dijadikan hidangan khas untuk seisi keluarga. Trifle ini boleh dipotong – potong jadi walaupun 5-10 bahagian mengikut rasa. Jadi, apa yang anda tunggu? Dengan serta-merta cuba masak dalam trifle kebanyakan okay ini kan?

Resepi Trifle Buah Buahan Mudah Oreo Aiskrim Tiramisu Custard | Safiyyah Uthy | 4.5